Ons gezin

28 augustus 2016

Just knot it: een zomerjurk (of 3)

Een nieuw jurkjespatroon daar ben ik altijd voor te vinden met mijn jurkjesdochter!  Just knot it van Mind the whale was eens iets anders dan de tricotjurkjes die ik de laatste tijd veel genaaid had.
Door de duidelijke handleiding bij het patroon zat de jurk nog snel in elkaar.  Ik koos voor de overlapping van de zijkanten met paspel.  De plooitjes vooraan liet ik aan me voorbij gaan, dat is niet zo mijn ding.
Een klant met veel naaiervaring gaf me de tip om eerst een nieuw patroon in een teststof te maken.  Oke, maar in een niet-bruikbare stof leek me toch ook wel tijdverlies dus koos ik een stofje dat wel ok leek, maar mocht het mislukken zou ik het geen ramp vinden.

Ik vind het resultaat echter super!  



De dochter was er ook blij mee, snel even aan om foto's te nemen en dan in de kast voor wanneer school begint...

Daardoor merkte ik gewoon niet dat het jurkje eigenlijk te groot was... 

In een prachtig stofje van Poppy met zilverpaspel maakte ik een 2e exemplaar, waarvan ik dus zag dat het te groot was :-) 



Ik was dus verplicht nog een 3e exemplaar te maken in een maatje kleiner!  En dat kwam goed uit want we mochten gaan eten bij vrienden, direct een jurkje om aan te doen!



Een dochter met een vol buikje is altijd bereid wat meer te doen, dus veel foto's!!


                 





03 augustus 2016

Find the Jasper

Voor wie het nog niet wist: ik zou graag een onlineshop openen van leuke stoffen en op stoffenkeuze gemaakte kinderkleding.
Huh?  Stoffenkeuze gemaakte kinderkleding?  Met een man die websites schrijft kan dat geen probleem zijn :-) Dus schreef hij voor mij een programma... Laat het me even verduidelijken met een voorbeeld: een kaptrui



Een kaptrui heeft een linker- en rechterarm, een voor- en achterpand, een binnen- en een buitenkant van de kap, en de boorden.  
Mijn webshop heeft 20 sweaterstoffen.  Wel, dan kies je zelf welk deel in welke stof en ik maak jouw combinatie in de kindermaat die je wenst.  Hoe cool is dat?!?

Maaaaar... voor ik mijn webshop kan openen heb ik dus best wel veel stoffen nodig, en om die te kunnen aankopen heb ik dus eerst centen nodig... Dus organiseer ik een voorverkoop van workshops hier bij mij thuis, in zuidwest Frankrijk.  Een paar dagen in Bed- en Breakfast Litjolie, gecombineerd met een naaiworkshop. 

Alle kleding die hier al op mijn blog gepost werd kan gemaakt worden, en nog meer! 

Alle details vind je hier.  

Haast je, want als je reserveert voor 1 september kom je tegen interessante voorwaarden, èn krijg je nog extra stof bovenop!

Na heel veel Facebooken, reclame maken, kopzorgen hebben, ... vond ik het tijd om weer eens een leuk naaiprojectje te hebben.
Ik heb al even wat stoffen liggen die schreeuwen om geknipt en genaaid te worden, en de keuze was niet makkelijk, maar Jasper had al even niets gehad, en het werd een trui voor de frisse ochtenden als de school herbegint.

Opnieuw een patroon van Sofilantjes, de Sempersweater.  Zoals altijd bij Sofilantjespatronen heb je verschillende mogelijkheden: met zijzakken, met zijpanden, met kap of met kol, met lange of korte mouwen.  
Ik vind een sweater met korte mouwen toch altijd zo raar, dus lange mouwen.  Een gewone kaptrui heb ik al een leuk patroon, dus werd het een trui met zijpanden, met zijzakken, met kol en met lange mouwen. 
Maandagavond de stof geknipt, dinsdagavond de trui genaaid (voornamelijk met de overlockmachine, maar met een gewone naaimachine zou het ook gaan)

Ik ben gek van de stof!! Ik vertel nog niet van waar ze komt, ik wil eerst eens horen of ze ook B2B verkopen, en dan hoop ik deze stof zelf te kunnen aanbieden!!

Find the Jasper:
(een trui showen als het 30° is, is niet makkelijk, en ik heb hem niet te lang willen gijzelen, dus veel foto's zijn er niet...)