Ons gezin

31 mei 2016

Ik ben fan van de Louisa dress!

Ik ben fan van de Louisa dress van Compagnie M (https://compagnie-m.com).  Het is een vintage jurkje, en daar ben ik niet zo fan van, maar met een ander stofje hoeft het niet perse vintage te zijn!
Ze wordt voorgesteld in katoen, met een ritssluiting achteraan.

Maar ik had nog zo'n mooi stukje paneel over van FinchFabrics (http://www.finchfabrics.com) waarmee ik ook een kaptrui voor Aagje van maakte (hier) , dus maakte ik het kleedje volledig in tricot, zonder ritssluiting


En hoewel het rokje niet zwiert doet Aagje het toch heel graag aan.  
Dus maakte ik nog ééntje, maar met in katoen.  Ik maakte voor de nieuwe baby van de familie een vlinderdekentje in Efteling stof, en had nog wat over.  Niet genoeg om heel het kleedje daarmee in elkaar te steken, dus ging ik op zoek naar effen felgroen katoen.  Niet te vinden!!  
Dan maar in tricot... Ik twijfelde even of ik dan nog een rits moest steken, maar aangezien maar de helft van de hoofdopening in tricot ging zijn en de andere helft in katoen heb ik op veilig gespeeld en er toch maar een rits in gestoken.


De voorkant was toch wat saai in dat effen groen dus heeft Ollie er een glamoureffectje voor gemaakt


Onze prinses is er superblij mee :-)











Laat gerust een commentaar na op mijn blog :-)

20 mei 2016

The boys, the boys

Veel meisjesgenaai met rokjes en kleedjes.  Gelukkig was er al af en toe een trui voor iedereen.  Maar het werd toch tijd voor het moeilijkere en preciesere werk: een hemdje voor de jongens.  Ik vond een prachtig katoenen stofje bij Soft Cactus: voor Robel de Polar Bear in het blauw, voor Jasper de Polar Bear in het licht turquoise.  Ik koos voor het hemdje 'Theo' van Zonen09.  Je kan deze kopen in de digitale versie of de papieren versie.  Ik kocht de papieren versie en kreeg een echt pakketje mee, met superduidelijke uitleg met kleurenfoto's.  Dan moest er nog gekozen worden voor korte of lange mouwen, een versierhoekje hier en daar, een gewone of retrokraag, ...  keuze's zat!
Ik houd wel van niet teveel franje, dus geen versierhoekjes, een gewone kraag en met de zomer op komst de korte mouwen (kortom, de gemakkelijke versie :-)

Er zijn wel heel wat patroonstukjes, dus daar kruipt aardig wat tijd in.  Bovendien moeten er een aantal stukken verstevigd worden met Vlieseline, dus daar kroop ook heel wat tijd in.  (Bovendien heb ik gezocht tot in Toulouse om Vlieseline te vinden, maar niet gevonden, dus dan maar meegebracht van België!)

Het in elkaar steken ging verwonderlijk goed, alleen bij de kraag en de staander ben ik een paar keer moeten herbeginnen.  Dit is echt precisiewerk en bovendien moet alles juist liggen als je met een tekening werkt, zodat de ijsbeer niet teveel druk in zijn kop krijgt door ondersteboven te hangen!

Op de rug en in het zakje een paspel, om het geheel wat sjieker te maken :-)


Als knopen gebruikte ik snapshats, voor Jasper is dat wel makkelijk, maar voor Robel gebruikte ik toch liever gewone knopen.  Helaas pindakaas, mijn naaimachine kan dat niet aan, knoopsgaten maken.



The boys zijn er heel blij mee, dus ligt er een sterretjesversie te wachten om geknipt en genaaid te worden :-)







13 mei 2016

Alle kaptruien in 1 keer

Nu toon ik wel mijn laatste kaptrui maar niet de alle vorige exemplaren die ik reeds in elkaar geflanst heb :-)
Het patroon komt uit het boek 'Stof voor doe het zelvers'.  Een goed patroon, alleen vind ik dat de maat redelijk groot valt (kan ook zijn omdat wij geen dikke kindjes hebben, integendeel), en volgens mij klopt de aansluiting vooraan van de kap niet helemaal, en pas ik bij elke maat de kap dus een beetje aan.  In het begin ging dat wat mis, want ik tekende gewoon een paar cm erbij, waardoor de kap zelf veel te groot werd.  Maar al doende leert men. 
Eerst voor Aagje - kap nog te groot en misschien iets teveel overlapping vooraan, maar dit was de 1e trui die ik maakte met de overlockmachine, en ik was superenthousiast over dat masjien!

Dan Robel, want die had nog niet veel zelfgemaakt gekregen
Niet zichtbaar, maar ook hier was de kap nog te groot, maar de overlapping al beter


Dan Sarah
Pffff, kap nog altijd te groot en overlapping weer te klein, dat hebben we stiekem opgelost met een leuk bloemetje op de spatie te naaien


En dan was het de beurt aan Jasper, en eindelijk klopte alles!


De flex tekeningen komen van 'Van Ikke', maar tegenwoordig hebben we zelf een Silhouette Cameo en kunnen we dus zelf leuke tekeningen uitsnijden en bestrijken.

Voor Aagje maakte ik ook nog een trui met een paneeltje van FinchFabrics geloof ik, ik ben er helemaal verliefd op (hierin maakte ik ook een Louisajurkje, dat komt ook nog wel eens op de blog :-)


Trui voor een petekindje

Ollie's petekindje deed zijn eerste communie.  Door onze boerderij konden we er spijtig genoeg niet in levende lijve bij zijn... Ik wou toch iets persoonlijk geven en de kaptruien vlogen hier de laatste tijd van de naaimachine, dus een leuke kaptrui leek wel haalbaar.

Ik bestelde stofjes in Nederland (hier in Frankrijk echt moeilijk te vinden) maar kreeg tricot ipv sweaterstof toegestuurd.  Alleen de camouflagestof was wel in sweater.  Gelukkig had ik nog een restje sweater liggen in de juiste kleur en kon ik toch op tijd de trui aan elkaar naaien.



Met de cameo maakte ik een allermooist bijpassend olifantje in flexfolie om het middenstuk wat te breken.


06 mei 2016

Zomers zwierelkleedje

Het verhaal van de kaptrui moet even wachten, want met de zomer die gearriveerd is, wil ik jullie laten kennismaken met het nieuwste patroon van 'Sofilantjes': de Solisjurk.



Een superzwierel rokje met een mooi bovenstukje en een open rugje.

Sofilantjes werkt met online patronen, dus je moet het zelf afdrukken en aan elkaar kleven, en daar kruipt wel wat tijd in. Aan de jurk zelf zijn er niet veel patroonstukjes: het rokje, het topje met voering, en 2 lusjes die het voor- en achterpand aan elkaar vasthouden.
Met de overlockmachine stak het jurkje in 1 2 3 in elkaar. De zoom van het rokje duurde nog het langst, want zo een zwierelrokje, daar is wel wat zoom aan!

Aagje mocht het jurkje gisteren al eens passen, maar dat snapte ze toch niet helemaal... met zo'n superweertje wilde ze het natuurlijk aanhouden! Echter, Aagje en de aarbeitjes die ze elke dag eet, geeft weleens wat vlekken en het jurkje zit al in de was :-)
Vanmorgen dan groot drama dat ze geen zwierelrokje kon aandoen, dus ik weet wat te doen dit weekend, nog een Solisjurkje maken!! Joehoe!!
Het bloemetjestricot is van 'Megan Blue Fabrics'