Ons gezin

29 juni 2016

Nieuwe jurk en bolero van Sofilantjes getest en goedgekeurd

Ik had de eer en het genoegen om mee te mogen testen aan de 2 nieuwe patronen van Sofilantjes:
de Litore dress en de Aura bolero.
Zondag kreeg ik nieuws dat ik een Litore Maxidress en een Aura bolero met lange gerimpelde mouwen mocht testen in Sarah haar maat (140) en een week later moesten beide kledingstukken klaar zijn.  Hmm, stof via internet bestellen vond ik toch wel heel riskant dus moest ik het stellen met Mondial Tissus.  Dat ze daar niet veel tricotstof hebben is een understatement.  Het werd rood.  Gewoon rood.  
Er kruipt uiteraard wel wat stof in zo'n lange jurk voor Sarah, maar het was het laatste van de rol, en ipv 2 meter kreeg ik 2m30 mee.  Ik nam ook een reservestof mee, mocht ik volledig misknippen, misnaaien, mis weet ik veel wat!
Maar de patronen en instructies van Sofilantjes zijn zo duidelijk en niet moeilijk dat het vrij vlot ging.
Het resultaat is prachtig!!  Het is een echte feestjurk geworden.




De rode stof staat Sarah zo mooi op haar donkere huid, en de jurk valt gewoon fantastisch!  Het kruis achteraan maakte ik uit een overschot tricot dat ik nog liggen had.  Helaas pindakaas heb ik daar een klein foutje gemaakt, want het kruis moest op de rechte banden liggen.  


Een excuus om nog een exemplaar te maken dus!
De reservestof die ik gekocht had was van beduidend minder goede kwaliteit en ook minder prettig om mee te werken, maar ook ook hier is het resultaat supergoed gelukt!  Het is geen feestjurk, maar een strandjurk, of in ons geval een zwembadjurk :-)




Er zijn trouwens 3 opties in de jurk: een zakdoekrok, een A-lijnrok en een hoog/laagcirkelrok in tuniek, jurk of maxi.

En dan mocht ik dus ook de Aura bolero testen, joehoe!  Eerst voor bij de rode jurk.  Dankzij het einde van de rol had ik nog genoeg over om het grootste deel in dezelfde stof te doen en gebruikte ik voor de kleine voorpandjes de overschot die ik ook gebruikte voor de kruisbanden van de jurk.  De bolero werd door Sofilantjes ontworpen in 3 modellen: korte mouwen, 3/4 mouwen en lange mouwen; met rimpels aan de schouders of geplooid.  Mijn versie is de lange gerimpelde mouw geworden:


Wat een prachtige bolero, en wat steekt hij snel in elkaar.  Aagje eiste ook dezelfde jurk met dezelfde bolero.
  
En bij een blauwe jurk hoort natuurlijk geen rode bolero, dus maakte ik ook hier een 2e exemplaar...

En dan kwam de grap van de dag: Sarah moet de rode jurk niet hebben, want ik kan daar niet mee voetballen, en naar een trouwfeest gaan we toch niet dit jaar... 'Je mag ze gerust verkopen mama...'
Dus als er iemand geïnteresseerd is in een prachtige Litore Maxi jurk met bijpassende Aura bolero maat 140, stuur een berichtje!!

19 juni 2016

Leuke post

Meestal als de postbode oprijdt zijn we niet zo blij, want die brengt meestal facturen mee...  Maar vrijdag had ze een pakketje mee, een pakketje met leuke stoffen, wooohooo!
Onder andere een sweaterstof voor mij, ik ga me ook eens wagen aan een groter kledingstuk waar ikzelf genot van kan hebben :-)  Ook had ik een katoenen stofje van Soft Cactus besteld, maar bij aankomst bleek het een gelamineerd exemplaar te zijn.  Verkeerd besteld van mezelf (dom dom).  Binnenkort ga ik dus eens proberen een boekentasje of een regenjasje te maken ofzo.  Ik houd jullie op de hoogte van het resultaat.

Maar wat zat er ook in het pakket: een paneeltricot van Finch Fabrics.  Ik had hem allang op het oog, maar Ollie vond hem niet zo mooi.  Maar bij de laatste bestelling die ik deed kon ik toch niet meer weerstaan :-)
En Aagje en Jasper vonden hem ook direct heel mooi.  Voila, voor Sarah of Robel de kans kregen was het al verkocht: een Louisa kleedje voor Aagje en een Billie t-shirt voor Jasper.

Vandaag kregen we bij ons thuis bezoek van een cameraploeg van Karrewiet (jeugdjournaal op Ketnet) die Sarah kwamen intervieuwen over het leven in zuidwest Frankrijk.
Ik bedacht gisterenmiddag dus dat het leuk zou zijn die 2 wittekopjes in een leuk tenuetje te steken...
Vannacht om 00u15 was ik eindelijk klaar, want eerst nog even de wasmachine in en dan naaien met kindjes in huis is niet altijd evident!!
Maar ik ben superblij met het resultaat:
de t-shirt van Jasper is een Billie van Zonen09.  Heel simpel, zonder zakje ofzo, de prent zegt al genoeg.  De kwaliteit van het paneel is supergoed, het is echt een stevige t-shirt die mooi valt.

















Het Louisa kleedje van Compagnie M maakte ik al een paar keer, en ik vind het echt een heel leuk kleedje.  Het is wel getekend om in katoen te maken, maar ik werk zo graag met tricot!  Ik heb deze keer wel wat vlieseline bevestigd achter het knoopje, zodat het wat minder doorzakt van het gewicht.

De laatste naaisels met mijn naaimachine, dus heb ik veiligheidshalve de zoompjes onderaan en de mouwen gewoon braaf omgestikt.



Morgen komt de nieuwe machine toe, ik heb al wat projectjes die liggen te wachten, joehoe!!


De fotoshoot van die 2 zotjes verliep met een lach en een traan, maar op 't einde van 't verhaal zien ze elkaar toch doodgraag!!





10 juni 2016

Snelle sportoutfit

Na een aantal dagen schitterend weer kwam er vandaag een dipje aan, wat frisser en regen.  Geen weer om voor Aagje een klasuitstap te maken in een rokje bedacht ik me.  En zomerbroeken heeft ze dus amper.  Een goede tussenoplossing is een 3/4 broek van Sofilantjes, de Domi Sweat
Normaal gezien maak ik die met een zak met sierstiksel. Het resultaat zie je de foto hiernaast.  Zoals eerder vermeld, mijn naaimachine is niet zo goed, en die kan dat niet aan.  (Een nieuwe is onderweg, daarover later meer :-)  

Dus stal ik de zakjes van de Solis jurk en stak ik die in de broek, en tadaaa...


 Het kon gewoon niet gemakkelijker!  En wat een zalig patroontje trouwens, ik pas alleen de tailleband aan, ik maak die op 80% van de broek, en dan steek ik er geen elastiek in (ik houd echt wel van simpel als het niet moeilijk moet :-)

En dan wou ik er nog een t-shirtje bij, want zonder zeveren, dat kind heeft nog amper t-shirts voor de zomer, ik heb dus nog wel wat werk!
Het Billie t-shirt van Zonen09 is ook een heel leuk patroon.  Ik maakte ook al de Theo hemdjes van deze ontwerper (hier).
Het is wel een jongenst-shirt, maar ik bedacht, met het juiste stofje en de juiste pimping wordt dat wel draagbaar voor een stoer meisje. 
Het werd een gauw-gereedje, en het resultaat is niet om prijzen mee te winnen, maar ik, en veel belangrijker dochterlief, zijn er toch heel blij mee!  Met de juiste stofjes maak ik binnenkort een reeksje van t-shirtjes en broekjes!

De foto's zijn niet super, onze dochter heeft af en toe een kleine attitude ...

 

 


04 juni 2016

Modderprinses

Wanneer ik voor Aagje een broek klaarleg om aan te doen in plaats van een rokje of kleedje, schreeuwt ze moord en brand!  Een rokje, en liefst ééntje dat draait, maar dat hoeft niet noodzakelijk.
Maar eens ze dat rokje dan aanheeft, dan zou je toch vermoeden dat ze zich als een echt meisje gedraagt, met poppen speelt, thee gaat drinken met haar beer...?!?  Neen, niet ons Aagje.  Die speelt liever met de verse grond van de composthoop, samen met haar broers en grote zus.  (Die is geen modderprinses, want die draagt niet graag rokjes en kleedjes :-)

 Maar dat is niet wat ik wilde tonen vandaag.  Wel het topje dat ik gemaakt had uit het ontwerp van de solisjurk van Sofilantjes.

De binnenvoering heb ik wat verkort, om het niet te warm te maken voor de zomer, en het buitenstofje zelf heb ik aardig wat centimeters verlengd, en er een boordje aangezet in dezelfde stof als de binnenvoering.

Het stofje komt van Megan Blue Fabrics, ik vind het supermooi!



 En toen was de modderprinses moe en rustte ze wat onder de lindeboom :-)