Ons gezin

13 oktober 2016

Dag 8: de 8e verjaardag van onze vikingheld

Dag 8 sinds ik mezelf wijsmaakte wat een leuk idee het zou zijn elke dag een blogbericht te schrijven over een nieuw stofje tot de website online ging.  Dag 123 zou heel belachelijk klinken, dus is het belangrijk dat het niet lang meer duurt :-)
Gelukkig zijn we in de testfase terechtgekomen van 
  Maandag word ik 40.  Ik zou graag kunnen zeggen dat ik een stoffenwinkel heb geopend voor mijn 40e...

Maar vandaag is het dus de 8e verjaardag van onze Robel.  Precies 7 jaar geleden kregen we een telefoontje dat hij onze zoon zou worden...  Een belangrijke dag dus.  Hij vroeg centen want hij is aan het sparen voor een Nintendo DXS weet ik veel wat.
Centen alleen is ook zo stom, dus maakte ik hem gisterenavond nog een nieuwe trui in de Vikingwereld van Lillestof.


Ik vond deze stof wel wat speciaal om een gewone kaptrui van te maken, dus gebruikte ik het Semper patroon van Sofilantjes met de kraag.
De trui overleefde gelukkig de schooldag zonder vlekken, zodat we onder een dreigende Vikinghemel wat foto's konden nemen in de tuin.



Dit mooie zomersweatstofje is binnen een paar dagen te verkrijgen in de webshop Le petit Lapin rougeof je komt gewoon langs in een atelier om deze coole trui te komen maken, overnachting in B&B Litjolie :-) 

12 oktober 2016

Dag 7: een laatste maal een paneeltje van All About Fabrics: Bambi




Er zullen in de webshop Le petit Lapin rouge meerdere panelen van de Happy Nature collecties te verkrijgen zijn:
(in katoen, tricot en/of sweater)



 Vandaag is het de beurt aan Bambi in de katoenen versie.
Gezien de lichtroze kleur werd het een kleedje voor Aagje.  Het was natuurlijk belangrijk de bambi in 1 stuk te laten.  Ik twijfelde tussen de Tulip Dress en de Louisa Dress, maar aangezien ik de Tulip Dress nog niet eerder maakte, vond ik het toch een beetje riskant, en speelde ik op veilig met de Louisa Dress van Compagnie M.  De Tulip Dress volgt zeker eertsdaags :-)

Normaal gezien wordt de grote zak vooraan vastgezet met 2 knopen (zoals hier bv: 



Ik wilde echter de oortjes niet verstoppen met knopen, en kleine knoopjes zou ook niet mooi zijn.  Met de hand heb ik dan de het voorpand vastgenaaid aan de voering van de zak, zodat dit niet zichtbaar is.  Heel tevreden van het resultaat:
De voering van het kleedje deed ik vorige keren bij dit kleedje maar tot vlak onder de mouwtjes, maar met de herfst op komst koos ik deze keer voor een volledige voering. En hoewel je die in principe niet ziet kies je toch een kleurtje dat bij je kleedje past, nietwaar?  In dit geval een heerlijk fris limoengroen.
De paspel is blinkend brons en past heel mooi bij de kleurtjes van de Bambi zelf.



Ik maakte het kleedje om in de winter ook te kunnen dragen met een t-shirt onder, maar dan vind ik mouwtjes aan het kleedje niet zo mooi, dus maakte ik het een keer zonder mouwtjes, en werkte ik ze af met een groene biais.  Misschien dat ik dit nog wel eens verander want het feestelijke van de jurk is wat weg, maar het maakt het geheel wat vrolijker.  Het is sowiso een schattig jurkje...


 En af en toe paaien met een beloning is soms gewoon nodig (hoewel het kleedje tegen dan al dringend mocht herstreken worden) :-) 


Al deze mooie stofjes zijn binnen een paar dagen te verkrijgen in de webshop Le petit Lapin rougeof je komt gewoon langs in een atelier om dit supermooie jurkje te komen maken, overnachting in B&B Litjolie :-) 






11 oktober 2016

Dag 6: verliefd

Vandaag toon ik jullie een stofje dat ik eigenlijk al langer in huis had voor mezelf:
de turquoise chineesjes van Poppy!


Ik kocht het enkele maanden geleden op de markt, en het was de laatste 70 cm van de rol.  Mede door dit stofje ben ik op zoek gegaan naar de designer en uitgekomen bij Poppy, waarvan ik dus binnenkort meerdere stoffen ga kunnen aanbieden in mijn online shop www.lepetitlapinrouge.fr!

Ik maakte er in de zomer al een jurkje mee voor Aagje, bij het uitkomen van het patroon Just knot it van Mind the whale.
Ik combineerde het in een zelfde turquoisekleurig restje dat ik liggen had, en een zilverkleurige paspel.  Ik ben dan ook gewoonweg verliefd op dit kleedje (en op dit stofje) (en op die zotte dochter van me)






Hier dan ook even wat foto's die niet gelukt zijn, het werd soms even te moeilijk om stil te liggen voor sommigen... :-) 


Dit mooie stofje (en ook hetzelfde in fushia) is binnen een paar dagen te verkrijgen in de webshop Le petit Lapin rougeof je komt gewoon langs in een atelier om dit supermooie jurkje te komen maken, overnachting in B&B Litjolie :-) 

10 oktober 2016

Dag 5:" Land in zicht..."

Wauw, al de 5e dag na mijn belofte om elke dag een nieuw stofje te tonen tot aan de opening van de webshop 
De tijd vliegt!
Maar het project gaat ook vooruit: Raisins sans Pepins werkt naarstig voort aan de webwinkel, intussen werden de stoffen die er al zijn gefotografeerd en in het juiste formaat gezet, ...
Nog een beetje geduld dus :-)

Vandaag een tricotstofje met een digitaal print: de zeerovers.


Veel van mijn stofjes zijn unisex, maar dit vind ik nu persoonlijk toch heel erg jongensachtig, tot groot plezier van mijn kleine kerel.

Ik maakte nogmaal een Omni met capuchon, het moet dan ook maar niet zo'n makkelijk en leuk patroon zijn!
Hoewel het tricot is en dus een  t-shirt is en geen trui, voelt die toch superzacht aan, heerlijk voor de tussenseizoenen!


Zelf ben ik niet zo'n fan van een t-shirt of trui helemaal in felle print, en ik combineer dan ook graag met een effen stofje.  Omdat het piratenstofje al heel druk is in die mooie groene kleur, vond ik het wel kunnen om te combineren met zwart, zelfs voor een kleuter.


Wat denken jullie? ..."Land in zicht..."


Deze beide stoffen zijn binnen een paar dagen te verkrijgen in de webshop Le petit Lapin rougeof je komt gewoon langs in een atelier om dit leuke shirt te komen maken, overnachting in B&B Litjolie :-) 


09 oktober 2016

Dag 4:Onze giraf heeft eindelijk een vriendje


Als je kinderen zelf laat kiezen is de kans groot dat ze voor een paneel van Bambiblauw 'Happy Nature' gaan.  Oké, maar niet voor iedereen een sweater is dan mijn antwoord.  Robel koos voor de giraf voor een hemdje.

Het 'Theo' hemd van Zonen09 is daarvoor een heel goed patroon, goed uitgelegd, mooi resultaat, 2 maten: een smalle en een gewone.  En daar ben ik toch wel een beetje in de mist gegaan, want ik ging ervan uit dat onze Robel 'ne smalle' is, maar het hemdje is nog wat te lang, maar nipt breed genoeg...
Volgende keer een gewone maat dus, in een maatje kleiner.
Het paneeltje was net niet groot genoeg voor een hemd met lange mouwen, dus koos ik heel simpel voor korte mouwen, want ik wou niet mixen met een effen kleur.  Behalve voor de kraag gebruikte ik een effen roestkleurig katoentje van SoftCactus.  Graag had ik de paspel ook in die roestkleur gehad, maar ik vond hem niet, wel in hetzelfde groen van het hemdje, en dat pastte ook heel goed, gelukkig.  Ook de knoopjes vond ik in dezelfde kleur.





Deze beide stoffen zijn binnen een paar dagen te verkrijgen in de webshop Le petit Lapin rougeof je komt gewoon langs in een atelier om dit prachtige hemdje te komen maken, overnachting in B&B Litjolie :-) 




08 oktober 2016

Dag 3: Meisje met eekhoorn

Dag 3 : bijna opening van de online shop 

Beloofd is beloofd, elke dag een nieuw stofje tot aan de opening van de webshop.  Maar vandaag wat later dan anders, want ik ben afgezakt naar Toulouse, naar de 'Salon des Loisirs Créatifs'.  Uiteraard om zelf wat rond te snuisteren, maar ook om eens te kijken hoe het daar draait, want begin november vindt dezelfde beurs plaats in Bordeaux, en daar zou ik graag bij zijn... als standhouder :-)
Maar daarover dus later hopelijk meer!

Vandaag een stofje: een paneel van Lillestof "Meisje met eekhoorn" genoemd.  Ik was eigenlijk begonnen met een Omni Sweater van Sofilantjes te maken voor Sarah, maar ik had net niet genoeg aan 1 paneel.  En toch kriebelde het, want ik was ervan overtuigd dat ze er prachtig mee ging staan.  En ik kon dus niet weerstaan, en haalde er nog een 2e paneel bij waar een stukje af ging.  Dus had ik nog genoeg over om een Nivalisjurk voor Aagje te maken, hoeraaaa.  Ik had toevallig nog een oranje-rozig stofje liggen in de kast dat echt ongelooflijk pastte bij het kleurtje in het paneel zelf.  De combinatie is dan ook supermooi!  Voor beide kledingstukken plaatste ik het meisje op het voorpand en de eekhoorn op het achterpand. 
Eerlijkheidshalve, de eekhoorn is voor discussie vatbaar of hij op een eekhoorn lijkt :-), maar dat is dan ook de enige commentaar die te zeggen valt over het paneel.  De kwaliteit is super, zoals we wel gewend zijn van Lillestof.  Dat maakt dat het werken met deze stof ook ideaal is.  Ik maakte een kleine aanpassing aan het patroon van de Nivalis door er mouwboordjes aan te zetten ipv om te zomen, kwestie van smaak.  De mouwboorden van de Omnisweater maakte ik dan weer een heel stuk langer, wat een heel mooi effect geeft.
Mijn 2 dochters schitteren er alleszins in!







 Nog een paar daagjes geduld en je kan dit prachige paneeltje terugvinden in mijn online shop 
Of je kan ook gewoon een workshop komen volgen om dit truitje of kleedje te maken, met overnachting in onze B&B...





07 oktober 2016

Bijna opening - dag 2: een retrostofje

Eigenlijk zou ik moeten zeggen 'Dday - x' maar ja, ik weet nog niet wanneer precies de webshop online zal gaan, vandaag wordt een poging ondernomen alle stofjes te fotograferen...  We houden jullie op de hoogte met morgen een nieuw stofje :-)

Maar vandaag is het aan fotomodel Sarah die jullie een prachtig tricotstofje showt.  Veel valt er niet over te zeggen, het spreekt toch voor zich?  Gecombineerd met een zwarte effen tricot geeft het volgende resultaat:



Het patroon is een gehackte versie van de Nivalis jurk van Sofilantjes (ja, ik ben echt wel fan van deze ontwerpster voor alles wat tricot is !) 

Ik kortte de jurk in en trok hem rechtdoor vanaf de oksels. Wat je niet ziet op de foto's is dat de zoom van de achterkant gedaan is met de tweelingnaald, maar die brak ik op de overgang van voor- naar achterpand, en ik had een paar uur ervoor al een tweelingnaald gebroken op een ander kledingstuk.  De voorkant is dus omgezoomd met een zigzagsteek...  
Ook de halskraag is niet helemaal hoe het moet, die is wat te kort en lapt niet voldoende over.  Ik vermoed dat het nachtelijk uur waarop ik de stukken knipte hier voor iets tussen zit...

Maar het was dus vooral om het stofje te showen, en daar zijn we (Sarah en ik) heel enthousiast over :-)  Binnenkort te verkrijgen bij Le petit Lapin rouge!!! 


06 oktober 2016

Aftellen met stofjes; vandaag Happy Nature: de leeuw

Nog een paar daagjes en het is zover:

GROTE OPENING VAN DE NIEUWE WEBSHOP

Het is echt wel spannend! De voorbije week kwamen er al heel wat stoffen toe, en er zijn er nog een heel deel onderweg.
www.raisinssanspepins.com werkt flink door aan de webshop, er komt heel wat bij kijken!

En wat is een webshop zonder leuke foto's?  Dus een prachtig excuus voor mij om die mooie stofjes te verwerken in kleertjes voor de kids!
In 6 dagen tijd naaide ik 8 kledingstukken, van een kleine marathon gesproken...
Gisteren trokken we naar een kasteel B&B van vrienden in de buurt waar we foto's mochten maken in hun prachtige tuin... 

Tot de lancering van de webshop toon ik jullie elke dag een nieuwe foto van een stofje dat verkrijgbaar zal zijn bij Le petit Lapin rouge.

Het eerste stofje is een paneel in lichte sweaterstof (French Terry) van de Happy Nature collectie van Bambiblauw.
Jasper moest niet lang twijfelen toen hij zelf een stof mocht kiezen, zijn oog viel onmiddellijk op de leeuw!
Ik moest dan zelf niet lang twijfelen over het patroon: de Omni van Sofilantjes, heel makkelijk en snel te maken, en past als gegoten!