Ons gezin

28 augustus 2016

Just knot it: een zomerjurk (of 3)

Een nieuw jurkjespatroon daar ben ik altijd voor te vinden met mijn jurkjesdochter!  Just knot it van Mind the whale was eens iets anders dan de tricotjurkjes die ik de laatste tijd veel genaaid had.
Door de duidelijke handleiding bij het patroon zat de jurk nog snel in elkaar.  Ik koos voor de overlapping van de zijkanten met paspel.  De plooitjes vooraan liet ik aan me voorbij gaan, dat is niet zo mijn ding.
Een klant met veel naaiervaring gaf me de tip om eerst een nieuw patroon in een teststof te maken.  Oke, maar in een niet-bruikbare stof leek me toch ook wel tijdverlies dus koos ik een stofje dat wel ok leek, maar mocht het mislukken zou ik het geen ramp vinden.

Ik vind het resultaat echter super!  De dochter was er ook blij mee, snel even aan om foto's te nemen en dan in de kast voor wanneer school begint...

Daardoor merkte ik gewoon niet dat het jurkje eigenlijk te groot was... 

In een prachtig stofje van Poppy met zilverpaspel maakte ik een 2e exemplaar, waarvan ik dus zag dat het te groot was :-) Ik was dus verplicht nog een 3e exemplaar te maken in een maatje kleiner!  En dat kwam goed uit want we mochten gaan eten bij vrienden, direct een jurkje om aan te doen!Een dochter met een vol buikje is altijd bereid wat meer te doen, dus veel foto's!!


                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten