Ons gezin

07 januari 2017

Het duo van duo's

Het begon met een wedstrijd op Thread&Needles, een franse website waar naaister hun creaties kunnen tonen, met forums, tips, ...
Opdracht: een duo.  Hoe je het duo invulde mocht je zelf kiezen: een duo van stofjes, of een duo van mensen, of ...
Ik had net 2 nieuwe stofjes binnen van de nieuwe collectie van Bambiblauw: de olifant en de jaguar, in jersey.  Die keuze van duo was dus heel snel gemaakt.  Maar dan, met 4 kindjes in huis moet je soms ook keuzes maken, maar dat vond ik nu toch wel heel moeilijk, want ze wilden alle 4 wel iets in deze stofjes, de meisjes van de jaguar, de jongens van de olifant.
Dus ging ik maar aan het werk...

Mag ik u voorstellen:
het duo van jongens ofte
het duo van olifanten.
Ik maakte voor beide een trui.  Voor Robel werd het de Omni Sweater van Sofilantjes. Ik combineerde met zwarte sweaterstof en doubleerde de jerseystof vooraan met een laag sweaterstof.  Om niet altijd een kap te maken naaide ik er de col van de Sempertrui aan vast.  
Voor Jasper maakte ik een eenvoudige versie van de Sempertrui van Sofilantjes, ook met een col.  Ik had nog genoeg over van het paneel van jersey om het voorpand te doubleren met dezelfde stof.


Dan maakte ik 
een duo van meisjes ofte een duo een duo van Jaguars.  Voor Aagje wilde ik iets gelijkaardig als de Nivalis jurk maken, maar toch niet opnieuw hetzelfde dus maakte ik zelf een hack waarbij het jurkje niet zo aansluitend werd.  De col van de Sempertrui beviel me zo hard dat ik die ook hier maakte, in een fel geel kleurtje.  Voor Sarah hackte ik ook de Nivalis door hem net aansluitender te maken, want jurkjes, neen, dat wil ze niet meer.  Omdat ik voor haar nog niet veel kledingstukken had met de Nivaliskraag gebruikte ik die hier wel, gecomineerd met zwarte jersey.Met 4 kindjes heb je natuurlijk meer combinaties in duo: hier zijn er nog 2:
Een duo van bruintjes


Een duo van blondjes


Maar ik ben absoluut fan van mijn duo van duo's


4 opmerkingen: