Ons gezin

12 februari 2017

Een kaptrui met ritssluiting: de Cicero

Ik was er als de kippen bij om me aan te melden voor een test van een nieuw Sofilantjes patroon.  Ik ben dan ook echt fan van Sofilantjes.  Het betrof een jongenspatroon, hoeraaa!  Nu ja, eigenlijk is het een unisex patroon en bijgevolg gaf ik mijn bijna 4-jarige dochter en mijn 8-jarige zoon op als testpersonen.  Er was weer keuze tussen verschillende opties en ik gaf me op voor een vestje met lange mouwen en een kap.  De optie om de panden onder te verdelen in verschillende kleuren liet ik open.
De keuze viel op Aagje, een colorblock met lange mouwen en een kap.  Ik twijfelde lang tussen de stofjes (dat heb je als je zelf een stoffenwinkeltje hebt, dan heb je keuze genoeg 😇) maar ik koos dan toch voor een superschattig, superwarm stofje van ByPoppy, met glinsterende bambietjes, gecombineerd met een lekker warme roze sweaterstof.
Ik reed (bijna speciaal) voor een rits 20 km verder, waar ik een roze rits vond, die perfect overeenkwam qua kleur.  Gelukkig nam ik ook nog andere ritsen mee...

Ik heb altijd het twijfelachtige plezier zelf de patroonpagina's te mogen afdrukken, want bij navraag bij drukkers in de buurt kwam ik altijd op een belachelijk groot bedrag uit om het patroon te laten afdrukken op A0.

Maar goed, het plakken, knippen, overnemen op stof, weer knippen, het hoort er allemaal bij... waarna ik overbleef met toch wel aardig wat patroonstukken...

Maar zoals altijd bij Sofilantjes, maakte de goede uitleg het mogelijk om vlot het vestje in elkaar te steken.  Het enige moeilijke was de ritssluiting verkorten... zucht... 😥 ik ga jullie de details besparen, maar mijn roze rits bleek te kort, een 2de poging lukte, maar wel met een zwarte rits.  Rien à faire, het past ook mooi

Het algemene resultaat vind ik superleuk, een vestje met een voorpand verdeelt in 3 blokken, een achterpand verdeelt in 2 blokken, en een superleuke kap, die perfect past rond het ronde eikopje van mijn dochter :-)



Ik zou het ook bijna vergeten: de zakken!! De onderste delen van het voorpand zijn euhm... getrippeld zal ik maar zeggen en maken enorm leuke en grote zakken (die al snel vol zaten met eikenootjes 😸)



 Een makkelijkere versie van de trui kan je ook maken, met de voor- en achterpanden in 1 stuk, en met zijzakjes ipv zakken vooraan.  Houd je niet van een kap, dan maak je een rechtopstaande kraag (dat zal ik zelf ook zeker nog eens maken!)


En aangezien het vooral Robel was die dringend nog eens een nieuwe trui nodig had (die jongen groeit als kool en blijft toch evenveel wegen...) maakte ik voor hem ook eentje met cactussen, een lekker zacht gewatteerd stofje. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het 2e exemplaar veel sneller ging.  Waar er de eerste keer wat chaos in het hoofd gaf qua patroonstukken leek het nu allemaal logisch...





Voila, weer een Sofilantjes patroon dat hier vaak zal bovengehaald worden om de kleerkast van die 4 te vullen :-)

Het patroon kan je hier vinden.
De stofjes kan je hier vinden.


4 opmerkingen:

  1. Allebei je versies zijn super, maar die van Robel vind ik helemaal te gek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Patricia :-) Hij had een ander stofje gekozen maar was heel blij met deze versie, zeker omdat hij effectief graag knuffels krijgt!!

      Verwijderen
  2. Waw! Ik laat mijn A0-patronen altijd afdrukken bij www.repro-plotservice.nl en daar valt de prijs echt goed mee, maar daar zul jij in Frankrijk niet zoveel aan hebben, vermoed ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hm, ik ga het zeker eens bekijken Piepow, misschien vallen de verzendkosten wel mee... Bedankt voor de tip alleszins!

    BeantwoordenVerwijderen