Ons gezin

06 mei 2016

Zomers zwierelkleedje

Het verhaal van de kaptrui moet even wachten, want met de zomer die gearriveerd is, wil ik jullie laten kennismaken met het nieuwste patroon van 'Sofilantjes': de Solisjurk.Een superzwierel rokje met een mooi bovenstukje en een open rugje.

Sofilantjes werkt met online patronen, dus je moet het zelf afdrukken en aan elkaar kleven, en daar kruipt wel wat tijd in. Aan de jurk zelf zijn er niet veel patroonstukjes: het rokje, het topje met voering, en 2 lusjes die het voor- en achterpand aan elkaar vasthouden.
Met de overlockmachine stak het jurkje in 1 2 3 in elkaar. De zoom van het rokje duurde nog het langst, want zo een zwierelrokje, daar is wel wat zoom aan!

Aagje mocht het jurkje gisteren al eens passen, maar dat snapte ze toch niet helemaal... met zo'n superweertje wilde ze het natuurlijk aanhouden! Echter, Aagje en de aarbeitjes die ze elke dag eet, geeft weleens wat vlekken en het jurkje zit al in de was :-)
Vanmorgen dan groot drama dat ze geen zwierelrokje kon aandoen, dus ik weet wat te doen dit weekend, nog een Solisjurkje maken!! Joehoe!!
Het bloemetjestricot is van 'Megan Blue Fabrics'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten