Ons gezin

29 juni 2016

Nieuwe jurk en bolero van Sofilantjes getest en goedgekeurd

Ik had de eer en het genoegen om mee te mogen testen aan de 2 nieuwe patronen van Sofilantjes:
de Litore dress en de Aura bolero.
Zondag kreeg ik nieuws dat ik een Litore Maxidress en een Aura bolero met lange gerimpelde mouwen mocht testen in Sarah haar maat (140) en een week later moesten beide kledingstukken klaar zijn.  Hmm, stof via internet bestellen vond ik toch wel heel riskant dus moest ik het stellen met Mondial Tissus.  Dat ze daar niet veel tricotstof hebben is een understatement.  Het werd rood.  Gewoon rood.  
Er kruipt uiteraard wel wat stof in zo'n lange jurk voor Sarah, maar het was het laatste van de rol, en ipv 2 meter kreeg ik 2m30 mee.  Ik nam ook een reservestof mee, mocht ik volledig misknippen, misnaaien, mis weet ik veel wat!
Maar de patronen en instructies van Sofilantjes zijn zo duidelijk en niet moeilijk dat het vrij vlot ging.
Het resultaat is prachtig!!  Het is een echte feestjurk geworden.
De rode stof staat Sarah zo mooi op haar donkere huid, en de jurk valt gewoon fantastisch!  Het kruis achteraan maakte ik uit een overschot tricot dat ik nog liggen had.  Helaas pindakaas heb ik daar een klein foutje gemaakt, want het kruis moest op de rechte banden liggen.  


Een excuus om nog een exemplaar te maken dus!
De reservestof die ik gekocht had was van beduidend minder goede kwaliteit en ook minder prettig om mee te werken, maar ook ook hier is het resultaat supergoed gelukt!  Het is geen feestjurk, maar een strandjurk, of in ons geval een zwembadjurk :-)
Er zijn trouwens 3 opties in de jurk: een zakdoekrok, een A-lijnrok en een hoog/laagcirkelrok in tuniek, jurk of maxi.

En dan mocht ik dus ook de Aura bolero testen, joehoe!  Eerst voor bij de rode jurk.  Dankzij het einde van de rol had ik nog genoeg over om het grootste deel in dezelfde stof te doen en gebruikte ik voor de kleine voorpandjes de overschot die ik ook gebruikte voor de kruisbanden van de jurk.  De bolero werd door Sofilantjes ontworpen in 3 modellen: korte mouwen, 3/4 mouwen en lange mouwen; met rimpels aan de schouders of geplooid.  Mijn versie is de lange gerimpelde mouw geworden:


Wat een prachtige bolero, en wat steekt hij snel in elkaar.  Aagje eiste ook dezelfde jurk met dezelfde bolero.
  
En bij een blauwe jurk hoort natuurlijk geen rode bolero, dus maakte ik ook hier een 2e exemplaar...

En dan kwam de grap van de dag: Sarah moet de rode jurk niet hebben, want ik kan daar niet mee voetballen, en naar een trouwfeest gaan we toch niet dit jaar... 'Je mag ze gerust verkopen mama...'
Dus als er iemand geïnteresseerd is in een prachtige Litore Maxi jurk met bijpassende Aura bolero maat 140, stuur een berichtje!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten