Ons gezin

12 oktober 2016

Dag 7: een laatste maal een paneeltje van All About Fabrics: Bambi
Er zullen in de webshop Le petit Lapin rouge meerdere panelen van de Happy Nature collecties te verkrijgen zijn:
(in katoen, tricot en/of sweater) Vandaag is het de beurt aan Bambi in de katoenen versie.
Gezien de lichtroze kleur werd het een kleedje voor Aagje.  Het was natuurlijk belangrijk de bambi in 1 stuk te laten.  Ik twijfelde tussen de Tulip Dress en de Louisa Dress, maar aangezien ik de Tulip Dress nog niet eerder maakte, vond ik het toch een beetje riskant, en speelde ik op veilig met de Louisa Dress van Compagnie M.  De Tulip Dress volgt zeker eertsdaags :-)

Normaal gezien wordt de grote zak vooraan vastgezet met 2 knopen (zoals hier bv: Ik wilde echter de oortjes niet verstoppen met knopen, en kleine knoopjes zou ook niet mooi zijn.  Met de hand heb ik dan de het voorpand vastgenaaid aan de voering van de zak, zodat dit niet zichtbaar is.  Heel tevreden van het resultaat:
De voering van het kleedje deed ik vorige keren bij dit kleedje maar tot vlak onder de mouwtjes, maar met de herfst op komst koos ik deze keer voor een volledige voering. En hoewel je die in principe niet ziet kies je toch een kleurtje dat bij je kleedje past, nietwaar?  In dit geval een heerlijk fris limoengroen.
De paspel is blinkend brons en past heel mooi bij de kleurtjes van de Bambi zelf.Ik maakte het kleedje om in de winter ook te kunnen dragen met een t-shirt onder, maar dan vind ik mouwtjes aan het kleedje niet zo mooi, dus maakte ik het een keer zonder mouwtjes, en werkte ik ze af met een groene biais.  Misschien dat ik dit nog wel eens verander want het feestelijke van de jurk is wat weg, maar het maakt het geheel wat vrolijker.  Het is sowiso een schattig jurkje...


 En af en toe paaien met een beloning is soms gewoon nodig (hoewel het kleedje tegen dan al dringend mocht herstreken worden) :-) 


Al deze mooie stofjes zijn binnen een paar dagen te verkrijgen in de webshop Le petit Lapin rougeof je komt gewoon langs in een atelier om dit supermooie jurkje te komen maken, overnachting in B&B Litjolie :-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten