Ons gezin

09 oktober 2016

Dag 4:Onze giraf heeft eindelijk een vriendje


Als je kinderen zelf laat kiezen is de kans groot dat ze voor een paneel van Bambiblauw 'Happy Nature' gaan.  Oké, maar niet voor iedereen een sweater is dan mijn antwoord.  Robel koos voor de giraf voor een hemdje.

Het 'Theo' hemd van Zonen09 is daarvoor een heel goed patroon, goed uitgelegd, mooi resultaat, 2 maten: een smalle en een gewone.  En daar ben ik toch wel een beetje in de mist gegaan, want ik ging ervan uit dat onze Robel 'ne smalle' is, maar het hemdje is nog wat te lang, maar nipt breed genoeg...
Volgende keer een gewone maat dus, in een maatje kleiner.
Het paneeltje was net niet groot genoeg voor een hemd met lange mouwen, dus koos ik heel simpel voor korte mouwen, want ik wou niet mixen met een effen kleur.  Behalve voor de kraag gebruikte ik een effen roestkleurig katoentje van SoftCactus.  Graag had ik de paspel ook in die roestkleur gehad, maar ik vond hem niet, wel in hetzelfde groen van het hemdje, en dat pastte ook heel goed, gelukkig.  Ook de knoopjes vond ik in dezelfde kleur.

Deze beide stoffen zijn binnen een paar dagen te verkrijgen in de webshop Le petit Lapin rougeof je komt gewoon langs in een atelier om dit prachtige hemdje te komen maken, overnachting in B&B Litjolie :-) 
2 opmerkingen:

  1. Die jongen ziet er nochtans wél smal uit. Maar kijk, een brede borstkas, daar zullen later heel wat meiden voor vallen ;)
    ik vind het een heel mooi hemdje in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Jozefien :-)
    haha, voorlopig is het nog maar een kiekeborstje hoor!

    BeantwoordenVerwijderen